Interviu EXCLUSIV cu celebrul bariton NICOLA ZICCARDI, care ne-a vizitat recent la București: „Am intrat în proiectul BELCANTO pentru că este un show foarte puternic și emoționant, spectatorii sunt foarte mișcați, iar asta ne onorează pe noi toți cei care participăm la acest spectacol!”

S. L. Salutare Nicola! Ce roluri ai interpretat în cariera ta?

N. Z. Din 2011 am interpretat multe roluri, inclusiv Germont în Traviata Marquis, Contele de Almaviva și Antonio în Nunta lui Figaro, Sciarrone în Tosca, Marele Preot în Nabucco, Marullo în Rigoletto, Don Giovanni și Masetto din Don Giovanni, Guglielmo în Cosi fan tutte, Donner în Das Rheingold, Haly și Taddeo în Alger, Papageno în Die Zauberflote,apoi Ortel în Die Meistersinger de Wagner, Figaro de Barbierul din Sevilla și altele.

S. L. Am înțeles ca ai câștigat mai multe concursuri internaționale de belcanto. Ne poți spune câteva premii?

N. Z. Nu îmi place să mă laud, dar așa este, am fost finalist al mai multor concursuri, printre care Concursul Internațional al orașului Pienza, Concursul Anita Cerquetti, Sesto San Giovanni.

S. L. De ce ai intrat în acest proiect, Belcanto?                                                                                                                             N. Z. Am intrat în acest proiect, Belcanto, pentru că îl cunoșteam pe maestrul care conduce acest show, Pasquale Menchise, cu care am mai lucrat în Boema. În plus de asta, proiectul îmi place foarte mult. Este un proiect puternic, și foarte emoționant. Spectatorii sunt foarte mișcați, și asta ne onorează pe toți cei care participăm la acest spectacol!
S. L. Care au fost cele mai recente călătorii în afara Italiei și ce alte proiecte mai ai?N. Z.În vara aceasta am performat în SUA – în Georgia și New York, dar am mai avut alte multe spectacole. Iar în viitor sunt mai multe evenimente la care am fost invitat săparticip, unele dintre ele în Europa, Asia, Statele Unite ale Americii.

S. L. Cum ți-a plăcut România? Este prima ta vizită aici?N. Z. Da, este prima dată când am ajuns în România. Din păcate, am avut prea puțin timp să vizitez această țară, dar din ceea ce am văzut de la aeroport spre hotel, apoi în Bucuresti, este o țară frumoasă, interesantă și sper ca data viitoare când vin să am timp să o vizitez mai mult.                                                           

S. L. Îți place mâncarea românească?

N. Z. Nu am testat chiar toate mâncarurile dar din ce am gustat, îmi place totul foarte mult.Mâncarea româneasca este savuroasă!